Nya förslag för kunskapsreformer

I dag besökte Alliansens partiledare Engelska skolan i Uppsala.
Där presenterade man nya förslag för kunskapsreformer för att fler ska få en bra start i livet.

– Vägen in i det svenska samhället börjar i skolan. I dag presenterar vi gemensamma förslag från Alliansen som Sverige behöver för att stärka skolan och ge eleverna mer kunskap, säger Anna Kinberg Batra (M).

– Att alla ska ha rätt att välja skola, oavsett föräldrarnas bakgrund är inte bara en fråga om frihet, det är en fråga om solidaritet och rättvisa där regeringen sviker de som förtjänar valfriheten som mest, säger Annie Lööf (C).

– Nyanlända som kommer till Sverige i tonåren behöver mer tid i skolan, därför är det  bra att vi nu enats om att vi behöver förlänga skolplikten efter 16 års ålder för dessa elever, säger Jan Björklund (L).

– Skolan ska kunna ge de kunskaper och den bildning varje barn behöver. Och då behöver lärarna få möjlighet att göra sitt jobb. Idag ägnar lärare hälften av sin tid åt undervisning – hälften! Lärare måste få lov att vara just lärare. Därför behöver svensk skola digitaliserade och externt rättade nationella prov. Det skulle minska den administrativa bördan för Sveriges lärare, säger Ebba Busch Thor (KD).

Läs rapporten om Alliansen skolförslag här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *