Alliansens gemensamma reformagenda presenterad

Idag lade Alliansledarna fram den gemensamma reformagendan för Sverige. ”Detta är inte bara den bredaste grunden för en ny regering som någon kommer att presentera i 2018 års valrörelse. Det är den enda.” skriver de fyra partiledarna.

Alliansen konstaterar att den nuvarande rödgröna regeringen under fyra år har misslyckats med att upprätthålla förtroendet för grundläggande samhällsfunktioner. Trots ekonomisk högkonjunktur under mandatperioden är polistätheten den lägsta på tio år, vårdköerna har fördubblats och nästan var femte elev lämnar nian utan behörighet till gymnasiet. De klimatfarliga utsläppen har slutat att sjunka. Det finns en stor grupp nyanlända som aldrig kommer in på arbetsmarknaden eller blir en del av samhällsgemenskapen. Antalet utsatta områden har blivit fler.

För att vända denna utveckling, har Alliansen tagit fram följande reformagenda:

  • Fler jobb, stärkt integration och goda villkor för Sveriges företag
  • Ett tryggare Sverige
  • En hälso- och sjukvård som finns där när den behövs
  • En skola där kunskap är i fokus
  • Klimat- och miljöpolitik som gör skillnad på riktigt

Totalt presenterar Alliansen inte mindre än 117 gemensamma konkreta förslag.

Ta del av hela Alliansens reformagenda 2018 här

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *