Alliansens gruppledare i riksdagen besökte Kronoberg

Fredagen den 24 januari besökte Alliansens gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra (M), Johan Pehrson (FP), Anders W Jonsson (C) och Emma Henriksson (KD) Ronneby, Nybro och Växjö i Kronoberg.

Dagen började på Gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby som är ett så kallat teknikcollege. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. På Knut Hahn startas till hösten även det flygtekniska programmet i samverkan med Flygflottiljen F17 i Kallinge. Tillsammans med gruppledarna för Alliansen i Ronneby fick de en rundvisning av rektor Patrik Gustavsson.

Gruppledarna tog sig sedan till Nybro i Kalmar län där de öven lunchen samtalade med representanter för näringsliv, skola, kommun och civilsamhället om hur vi gör det enklare för unga att få in en fot på arbetsmarknaden. Efter ett givande samtal gick resan vidare till Växjö.

I Växjö besökte gruppledarna projektet Framtid Kronoberg som hjälper ungdomar mellan 16-29 år som står utanför arbetsmarknaden att få in en fot. Genom utveckling av en modell för informellt lärande, stärka baskunskaper hos deltagarna, coachning och individuellt anpassade insatser ökar de deltagarna möjligeheter till jobb. En bärande idé i projektet är samverkan mellan olika offentliga och privata aktörer.

Efter besöket på Framtid Kronoberg fick de i uppdrag att i P4 Kronobergs studio övertyga förstagångsväljaren Linnea att rösta på Alliansen och ett av partierna.

Dagen avslutades med en gemensam allianskampanj i Växjö med lokala företrädare och medlemmar.