Alliansen välkomnar utvidgning av YA-jobb

I Svenska Dagbladet idag intervjuas Alliansens och regeringens företrädare om förslaget kring YA-jobb som finns med i migrationsöverenskommelsen från i höstas.

–  Det behövs fler vägar in på arbetsmarknaden för framförallt nyanlända och långtidsarbetslösa. Vi vill göra det möjligt för ännu fler att lära sig jobbet på jobbet, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson

– Centerpartiet har drivit utökningen av YA-jobben först i Alliansen före valet och sedan i migrationsförhandlingarna. Det är mycket glädjande att förslagen nu är på väg att bli verklighet, säger Annika Qarlsson, Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson.

– Vi behöver sänkta trösklar till det första jobbet. Det vi nu gör, att ge möjlighet att kombinera jobb och utbildning också för nyanlända, är en viktig åtgärd på väg dit, men det behövs fler, säger Mats Persson, Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson.

– Hur det ska bli enklare för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden är en av de viktigaste frågor vi har att jobba med just nu. Det är bra för Sverige att migrationsuppgörelsen gjordes och att detta förslag, som är precis i den riktningen, nu är på väg fram, säger Désirée Pethrus, Kristdemokraternas arbetsmarknadspolitiske talesperson.
Läs artikeln här